Disneyland Paris

EuroDisney i Paris Besök Disneyland utan att behöva lämna Europa. Det har sedan ett par år tillbaka kommit ett Disneyland även i Europa. Denna temapark med hotell och mycket annat ligger utanför Paris, närmare bestämt 32 kilometer frn Paris. Disneyland Paris ligger ungefär vid Marne-La-Vallee och det går både pendeltåg samt dom lite snabbare långdistanstågen ut till Disneyland Paris.
Disneyland Paris är mer än egentligen ett nöjesfält, här kan man spendera mer än en dag och ändå inte ha hunnit testat allting och upplevt alla de karuseller, upplevelser, filmer och sett alla de filmdekorer från olika filmer.
Så för att lösa detta så finns det olika paket där det ingår hotell och inträde till de olika aktiviteterna som finns här.
Men känner man att man bara har en dag så kommer det även att gå bra, här finns ju en mängd saker att göra samt ungarna tycker verkligen om att se levande figurerna som går omkring här, såsom Kalle Anka, Janne Långben, Musse Pigg bara för att nämna några.
Inne i Disneyland så finns det fyra olika större delar och dessa är Discoveryland, Adventureland, Fantasyland samt sist men inte minst Frontierland. En relativt nyheter är Parc Walt Disney Studios där man får se scener och dekorer från olika Disney filmer.
Alla har olika inriktigningar på åkturer, upplevelser samt saker att se. Så det är bara att gå dit man själv vill och se det man vill se under sin tripp till Paris och Disneyland Paris.Paris länkar

Ta sig fram i Paris
Ta sig till Paris
Paris för turister
Paris fakta
Frankrike turistinfo
Om Sidan

Sevärdheter

Att göra i Paris
Eiffeltornet
Grande Arche
Louvren i Paris
Notre Dame
Picasso museum
Triumfbågen
Notre dame
Kändisarnas kyrkogård
Disneyland Paris

Paris i Frankrike

  Paris