Eiffeltornet i Paris

Eiffeltornet i Paris Eiffeltornet är en av de många sevärdheter som finns i Paris. Denna sevärdheter ligger också väldigt centralt, såsom några andra större sevärdheter såsom Notre-Dame, Louvren mf.
Men nu handlar det om Eiffeltornet.
Att åka till Paris under turistsäsongen som egentligen är i Juni till Augusti så har Eiffeltornet öppet mellan kl 09.00 - 00.00, övrig del av året så är den öppet 09.30-23.00. Så det är även möjligt att insupa våren och hösten i Paris och även få ta del av detta mästerverk av metall.
Eiffeltornet som byggdes för att vara klart till världsutställningen som hölls i Paris år 1889. Uppdraget att rita och bygga Eiffeltornet lämnades till Gustave Eiffel som blev klar i tid.
Egentligen var det meningen att detta mästerverk skulle rivas år 1910, men eftersom det var en så kär syn av pariserna så läts det vara kvar och detta har roat många turister sen dess. Varje år å går det mer än 2.000.000 personer upp i Tornet och blickar ut över Paris. Om det är fint väder så är det möjligt att se över 6 mil från toppen av Tornet. När man besöker Eiffeltornet och skall åka upp så finns det tre platåer. Den första har en restaurang, på andra platån så finns det även en restuaurang. På den tredje så finns där en bar. Högst uppe kan man åka om man vill blicka ut över Paris och se andra konstverk och byggnader av historisk karraktär.


Lite fakta om Eiffeltornet

För er som är intresserad av lite fakta om Eiffeltornet så har du här lite information.

Paris länkar

Ta sig fram i Paris
Ta sig till Paris
Paris för turister
Paris fakta
Frankrike turistinfo
Om Sidan

Sevärdheter

Att göra i Paris
Eiffeltornet
Grande Arche
Louvren i Paris
Notre Dame
Picasso museum
Triumfbågen
Notre dame
Kändisarnas kyrkogård
Disneyland Paris

Paris i Frankrike

  Paris