Louvren i Paris

Louvren i paris Har man varit uppe i Eiffeltornet så kommer man att kunna se Louvren. Denna byggnad ligger bara ett par kilometer ifrån Eiffeltornet.
Att besöka Louvren är verkligen någonting man bör göra när man är i Paris. Detta då man får se konstverk från flertalet av vår världs största konstnärer, både levande och döda konstnärer.
Louvren har en lång och rik historia bakom sig som konstmuseum. Det startades 1793 när ledarna av den franska revolutionen gjorde om slottet till ett konstmuseum. Louvren innehöll då över 600 konstverk. Med åren så har det samlats mer och mer konstverk, nu finns det över 200.000 konstverk. Även om inte alla visas för offentligheten och vissa är under renovering så kan vi garantera er att här finns tillräckligt med konstverk för att stilla er konsthunger.
För att komma in i Louvren så får man gå genom glaspyramiderna som byggdes under 80-talet.
Väl inne i så kommer ni snart märka att det inte är så lätt att hitta runt i denna gigantiska labyrint. Louvren har tre huvudflyglar där konstverken är samlade. Dessa har följande nman DenonFlygeln, Richelieuflygeln samt sist men inte minst Sullyflygeln.
Det finns flertal bra sätt att veta vart man skall ta vägen. Det finns guider runtomkring i hela museumet, det finns även kartor uppsatta lite var som helst. Självklart kan man även få en karta när man betalar inträde till Louvren. Detta ligger på ungefär Euro för att komma in. Det finns även möjlighet att låna en guidnings cdspelare. Där man blir styrd omkring och hör en röst som berättar vart man skall gå samt vad man troligtvis ser för tillfället.

Konstverken på Louvren

Några av de större konstnärerna som har sina tavlor/konstverk utställda på Louvren är Valázquez, Rembrandt, Leonardo da Vinci mf.
Dom verkligen stora konstverken som var person bör se är ju Mona Lisa, Venus Milo statyn, Rembrands självproträtt, Valezquez porträtt av Drottningen Mariana från Österrike.. det finn självklart fler konstverk som man kan tänka sig se. Vi tycker att man ta åtminstone en halv dag och gå omkring och se på de olika konstverk som finns att beskåda. Är man verkligen intresserad av konst så kan man alltid ta en heldag på Louvren och strossa omkring och besöka och verkligen beskåda konstverken från just din favorit konstnär.
Som sagt så finns här mer än 200.000 konstverk och det är en siffra som ökar konstant. Så ni kommer säkert att hitta någonting som just ni tycker om.Paris länkar

Ta sig fram i Paris
Ta sig till Paris
Paris för turister
Paris fakta
Frankrike turistinfo
Om Sidan

Sevärdheter

Att göra i Paris
Eiffeltornet
Grande Arche
Louvren i Paris
Notre Dame
Picasso museum
Triumfbågen
Notre dame
Kändisarnas kyrkogård
Disneyland Paris

Paris i Frankrike

  Paris