Resa till Paris - Tåg, Flyg, Buss, Bil

Det finns flertal sätt att ta sig till Paris. Paris är omringad av två större flygplatser, samt det går även att ta natttåg, dagståg samt bussresor går även in till Paris från Skandinavien.
Flyga med Air Frace

Flyga reguljärflyg till Paris

Den mer kända Charles de Gaulle är mest känd och här flyger flertal flygbolag från Malmö, Göteborg samt Stockholm. Flygtiden är ungefär 2-3 timmar och sen tar det allt från 30 minuter upp till en timme att ta sig in till centrala Paris.
Charles de Gaulle flygplatsen ligger ungefär 30 kilometer utanför Paris så tänk på det om ni skall ta taxi.
Orly flygplatsen är mer inriktad på inrikesflyg, men även här kan man ta sig med utrikes flyg. Denna flygplats ligger 18 kilometer från Paris och även hit går det flygbussar.
Om man inte vill åka kollektivt så gå går det minibussar och dessa är billigare än de flesta vanliga taxibilarna.
Det finns även fler och fler bolag som arrangerar paketresor till Paris, detta då det inkluderar flyg och boende och ett par sevärdheter, upplevelser under den tiden man befinner sig i Paris.

Ta buss till Paris

Det finns ett antal bussbolag i Skandinavien som har bussresor som går till Paris. Man kan ta ett weekendpaket eller så kan man åka över en längre tid till Paris. Beroende lite på hur bussbolagen kör så är körsträckan och självklart körtiden varierande. Så det bästa man kan göra är att se efter med de lokala bussbolagen och så kan dom uppge mer information om vad det kostar samt hur lång tid det tar mm.

Tåg till Paris

Tåg till Paris är det tredje färdsättet som det går att använda om man vill ta sig ner till Paris från skandinavien. Detta är ett relativt skönt sätt att transporteras, då man kan ta natttåg då man kan sova en stor del av resesträckan. En tågresa tar ungefär 14-16 timmar från Malmö till Paris. Åker man från Stockholm så kommer resetiden att utökas med någon timme. När man bokar sin tågresa till Paris så bör man se till att det inte finns så många stationer som kräver byte. Så försök få en plats som har direkttåg till Paris utan något tågbyte.

Ta bilen till Paris

Självklart är det möjligt att bila ner till Paris. Det man kanske skall tänka på är att dom kör relativt annorlunda än vad man kör här hemma i Sverige, samt man bör även vara beredd att betala på olika motorvägar runtomkring i Frankrike. Detta då flertalet motorägar i Frankrike är avgiftsbelagda.
Att köra bil kan vara ett bra sätt att kombinera sin semester samt få ut så möjligt av den då man har möjlighet att ta sig till ställen i Frankrike/Paris som man kanske inte gjort om man inte haft en bil med sig. Men vill man detta utan att behöva köra hela vägen ner till Frankrike så kan man hyra en bil på plats.

Här har vi listat upp ett antal sätt hur man kan ta sig ner till Paris, vilket sätt man än väljer så hoppas vi att er upplevelse av Paris blir lika storslagen som den varit för många andra turister som besökt Paris.


Paris länkar

Ta sig fram i Paris
Ta sig till Paris
Paris för turister
Paris fakta
Frankrike turistinfo
Om Sidan

Sevärdheter

Att göra i Paris
Eiffeltornet
Grande Arche
Louvren i Paris
Notre Dame
Picasso museum
Triumfbågen
Notre dame
Kändisarnas kyrkogård
Disneyland Paris

Paris i Frankrike

  Paris