Paris för Turister

Turistbussar

Om man vill se så stor del av Paris sevärdheter som möjligt under så kort tid som möjligt så finns det speciella turistbussar. På dessa bussar kan man köpa ett åkpass, detta kan gälla alt från 24 till 48 timmar. Dessa bussar åker runt till de flesta sevärdheter och man kan hoppa på och hoppa av som man själv behagar. Detta gör att man kan se en stor del av Paris och lättare lär sig hur man själv orienterar runt i Paris på egen hand.

Svenska Ambassaden i Paris

Det kan vara bra att veta var den Svenska Ambassaden finns i Paris. Detta om man skulle råka ut får något som gör att man inte kan komma tillbaka till Sverige. Sådana saker kan vara att man blivit av med pengar, tappat sitt pass, biljetter mm.
Den svenska ambassaden ligger på:
Rue Barbet-de-Jouy 17 750 07 Paris Telefonnumret till Ambassade de Suede är 0033 0144 188 800.

Att ge dricks

Det är alltid svårt att veta hur mycket man skall ge i dricks när man är utomlands. Men en tumregel som fungerar även i Paris är att man ger allt från 5-15 % på notorna man får eller att man ger det till ansvariga för utflykter mm.

Medeltemperaturen i Paris

Paris är inte känt för att vara en extrem stad när det gäller väder. Som många svenska och andra städer så är det inlandsklimat i Paris. Detta innebär att det inte brukar bli några extrema somrar eller vintrar.
Det blir ungefär en 16 grader i April och i Oktober är det 17 grader.
Däremellan är det.
Maj: 18 grader.
Juni: 23 grader.
Juli: 26 grader.
Augusti: 26 grader.
September: 20 grader.
Dom andra månaderna ligger det runt 6-10 grader. Så skall man ta sig till Paris så bör man göra det sen vår, sommar eller tidig höst. Då är det inte för kallt och man kan fortfarande njuta av sevärdheterna utan att tänka på att man behöver klä på sig alldeles för mycket.

Boende i Paris

Det finns flera sidor som skriver om boendet och hotell i Paris. En av dessa sidor där ni kan se olika hotell i Paris samt även reservera hotellrum är på Trivago i Paris och där kan ni se vilka hotell som är billigast i Paris just nu. Du kan hitta rabattkoder att använda hos Trivago hos Allarabattkoder.se.

Lämna en kommentar