Paris – Ljusets Stad

Ni som har funderat på att åka till paris kommer här att hitta information som kan hjälpa er att få ut så mycket av paris som bara möjligt under den tiden ni är där.
Det finns flertalet saker att göra i Paris, man kan strossa omkring på gator och torg, sitta och ta en riktigt kopp kaffe eller besöka många av de museum, sevärdheter som finns runtomkring i Paris.

Paris är inte bara huvudstaden i Frankrike, det är även en av europas huvudstäder när det gäller konst, litteratur, mode mm. Parisarna som lokalbefolkningen kallas är kända för att alltid vara välklädda och väldigt snoffsiga. Detta då dom ser sig själva ha rätt till detta, eftersom dom bor i Paris.

Sevärdheter i Paris

När man tänker på Paris är det många som tänker på Eiffeltornet. Detta storslagna monument var en gång den högsta byggnaden i världen, det var även en temporär byggnad som planerades att rivas 1910. Men som vi alla vet så står det fortfarande kvar idag.

Triumbågen som vad byggd föra att hylla och fira Napoleons framgång. Här begravdes även 1920 den okända soldaten från Första världskriget. Ett storslaget monument som måste ses.

Louvren med dess glaspyramidsingångar och kända kostverk är en sjävklar klassiker för de som är konst intresserade. Här kan man se konstverk från Rembrandt, Leonardo Da Vinci, Velazquez. Ja man kan se konstverk såsom Mona Lisa, Venus Milo, Rembrandts Självproträtt mm.

Lite nyare sevärdhet är Grand Arche de la Defense som är den nya Triumfbågen. Detta komplex är 110 meter högt och över 100 meter brett. Huset används som kontor samt även som utställningslokaler. Det är möjligt att få åka upp längst upp och blicka över Paris.
Även en annan nyare sevärdheter har vuxit upp lite utanför Paris. Detta är ett europeiskt Disneyland, nämligen Disneyland Paris. Här kan man gå runt och uppleva Disneys sagor, åka karusellerna och se Musse Pigg, Kalle Anka, Pluto, Janne Långben mf.

Det finns mer att läsa om dessa sevärdheter här på denna sida.

Lämna en kommentar